4 June 2024 Corporatiu

Dissabte de ruta ciclista a la Sindicatura: de València al port de Catarroja entre pins, arrossars i aus autòctones

València, 4 de juny de 2024.- Dins de les activitats organitzades pel personal de la Sindicatura per a compartir experiències fora de l’àmbit de treball, el passat dissabte va tindre lloc una nova eixida cicloturista. En esta ocasió, el grup va partir de la Ciutat de les Arts i les Ciències de València per a prendre el carril bici que duu al poble costaner de Pinedo i continuar després vora mar fins a la platja d’El Saler. Un recorregut entre pins i dunes que culminà en l’estany de Pujol, una llacuna artificial renaturalitzada que s’ha convertit en un refugi per a les aus litorals de la Devesa de l’Albufera. De fet, allí van poder contemplar espècies com els corriols camanegres i els fumarells, que utilitzen l’estany com a zona de descans i nidificació.

A continuació, el grup travessà la pineda de la Devesa per a endinsar-se en els camins de la marjal, on els arrossars estan inundats en esta època de l’any i les tiges de l’arròs comencen a créixer. Per això és fàcil vore en les seues aigües aus com els agrons blaus, els picaports o els esplugabous, que en esta ocasió també delectaren els ciclistes amb la seua presència.

L’última parada d’esta ruta fou el port de Catarroja, amb un dels embarcadors més bonics de l’Albufera. Ja en este poble, pogueren recuperar forces amb el tradicional esmorzar valencià i mamprendre el tram final cap a València. Un recorregut de 45 quilòmetres per terrenys plans i camins segurs, convertit en una eixida lúdica on gaudir de la natura autòctona en tot el seu esplendor i en la qual no faltaren les oportunes parades per a contemplar els preciosos paratges.

Organitzades pel personal de la Sindicatura, activitats com esta ajuden a fomentar el sentiment de pertinència a la institució, alhora que milloren les relacions interpersonals i faciliten la integració als nous companys i companyes que s’incorporen a treballar a la Sindicatura.